Smartphone opladen op perron en station

Het is natuurlijk fijn dat u in steeds meer treinen gebruik kunt maken van draadloos internet. Dat maakt het reizen per trein toch aantrekkelijker, u kunt bijvoorbeeld alvast uw e-mail bekijken en beantwoorden. Alleen heeft u pech als uw mobiel of tablet leeg dreigt te raken. Tijd voor laadpalen op perrons en stations dus.

5 februari 2014 | Door redactie

Werken in de trein is een uitkomst voor mensen die veel moeten reizen en geen tijd willen verliezen. Dankzij mobiele apparaten en WiFi kunt u ook e-mailen en op internet. Maar aan draadloos internet heeft u niet veel als uw smartphone of tablet het laat afweten. Bijvoorbeeld doordat de accu leeg is. Dat is niet altijd te voorzien want sommige functies en apps op uw mobiel of tablet slurpen al snel vermogen op. GroenLinks heeft daarom een voorstel ingediend waarin de NS en de overheid worden aangespoord te onderzoeken of op stations laadpunten kunnen worden geplaatst. Volgens het AD is een meerderheid van de Tweede Kamer met dit voorstel akkoord gegaan.

Smartphone nodig voor reisinformatie

De laadpalen zijn bedoeld om mobiele apparaten zoals smartphones en tablets van reizigers op te laden. De gedachte erachter is dat reizigers eigenlijk niet meer zonder mobiele apparatuur kunnen reizen. Niet alleen willen ze erop kunnen werken, ze hebben hun telefoon ook nodig om reisinformatie van de NS te kunnen ontvangen. De NS heeft immers aangekondigd de gele borden met informatie over vertrektijden te gaan verwijderen. Ook heeft NS nog steeds geen stopcontacten geplaatst in tweedeklascoupés. Daar heeft de kamer vorig jaar al om gevraagd.