Smartphone opsporing verzocht

U moet er niet aan denken dat uw smartphone wordt gestolen. Toch kan het een keer gebeuren. U kunt dit voorkomen door een app te installeren tegen diefstal. Is het kwaad al geschied, dan heeft u nog een mogelijkheid om uw gestolen smartphone op te sporen. Sinds kort is het namelijk mogelijk om apps uit de Android Market vanaf afstand te installeren. En daar vallen ook antidiefstal apps onder.

11 maart 2011 | Door redactie

Vanaf elk apparaat met een internetverbinding kunt u apps installeren op uw Androidtoestel of uw tablet. U moet dan wel eerst inloggen op de Android Market-website met uw Google account. Als u dan op ‘installeren' klikt en uw smartphone selecteert, begint het downloaden. Antidiefstal-apps kunnen dus in theorie achteraf worden geïnstalleerd. De Plan B-app is echter de enige die u ook vanaf afstand kunt activeren. Met de Plan B-app kunt u in sommige gevallen uw verloren Android smartphone terugvinden.

Ook app vindt niet altijd uw smartphone

Als Plan B uw smartphone heeft opgespoord, krijgt u een kaart van Google Maps te zien. Op dit kaartje kunt u zien waar uw telefoon zich ongeveer bevindt. Als de app uw telefoon niet kan lokaliseren, kunt u het nogmaals proberen door met een andere smartphone een sms naar uw telefoon te sturen. Lukt het ook de tweede keer niet, dan heeft u waarschijnlijk met een slimme dief te maken. De app werkt namelijk alleen als de simkaart niet verwijderd is en de internetverbinding aan staat. Bewaak uw smartphone voorlopig toch maar goed. Het duurt nog even voor de app ook hier verkrijgbaar is. Nog even geduld dus!