Smartphones en iPads stalken u

Hoewel nieuwe technologische ontwikkelingen worden toegejuicht, komt onze privacy steeds meer in het geding. Een grote boosdoener die uw privacygegevens doorspeelt, is uw eigen smartphone. Zowel de Android-smartphone als de iPhone en de iPad houden niet alleen bij waar u bent geweest, maar slaan dit ook op. Er kan dus te allen tijde worden achterhaald waar u allemaal bent geweest.

26 april 2011 | Door redactie

Wanneer u met uw Androidtoestel, iPad of iPhone langs een zendmast loopt, slaat uw apparaat uw locatie op en het tijdstip. De apparaten registreren daarnaast ook wanneer u langs een wifi-netwerk komt. Op deze manier ontstaat er een logboek met alle locaties waar u bent geweest inclusief tijdstippen. Zodra u de iPhone of iPad op de computer aansluit en iTunes opent, staat het logboek ook op uw computer. 

 

Bestanden zijn niet te verwijderen

Android toestellen bewaren de laatste 50 zendmasten en de laatste 200 wifi-netwerken waar u langs bent gekomen. De iPhone en de iPad bewaren uw gegevens permanent. Extra vervelend is dat de gegevens niet te verwijderen zijn. U kunt er dus weinig tegen doen. Wel kunt u met een app zien welke locaties zijn opgeslagen. Probeer bijvoorbeeld de Location Cache app. De eerste rechtszaken tegen Apple zijn ondertussen al aangespannen.