Sneller doorwerken in de trein met 4G-WiFi

20 april 2015 | Door redactie

Voor medewerkers die met de trein reizen, is er goed nieuws. De NS gaat het bestaande WiFi-netwerk overzetten van 3G naar 4G. Het snellere 4G-wifi-netwerk in de trein zal het doorwerken onderweg makkelijker maken. Om overbelasting van het netwerk te voorkomen, zal de NS echter wel een snelheidslimiet invoeren.

Vanaf juli 2015 moeten reizigers gebruik kunnen maken van het snelle 4G-wifi-netwerk in de trein. De NS begint op korte termijn met het vervangen van de voorzieningen zodat WiFi in de trein over de 4G-verbinding kan lopen. Op dit moment maakt het WiFi-netwerk nog gebruik van 3G. Na de overstap blijft WiFi gratis, maar om overbelasting van het netwerk te voorkomen, wordt er een limiet van 150 kilobytes per seconde ingevoerd. Die snelheidslimiet kan vervelend zijn als reizigers bijvoorbeeld willen streamen via YouTube.

Voor 2016 is de 4G-verbinding op alle treintrajecten beschikbaar

Overigens is de 4G-verbinding niet op alle treintrajecten beschikbaar. T-Mobile ­– dat de internetverbinding verzorgt in de trein – heeft namelijk nog geen landelijke dekking voor 4G. Waarschijnlijk is dit nog voor het einde van het jaar wel het geval.