Spaar uw lege cartridges en ontvang geld

Ieder bedrijf heeft wel één of meerdere printers. Onmisbaar in het zakelijke leven. Dat betekent dus ook dat er lege tonercartridges en inktpatronen zijn. Die moeten namelijk om de zoveel tijd vervangen worden. Wat doet u met de lege cartridges en patronen? Gooi ze in ieder geval niet weg! Dat is slecht voor het milieu én u loopt geld mis…

15 september 2010 | Door redactie

Canon – ontwikkelaar van onder andere printers – heeft berekend dat uit iedere 100.000 gerecyclede cartridges 9.599 kilo aluminium en 40 ton kunststof (gelijk aan één miljoen liter olie) teruggewonnen wordt. Slecht voor het milieu dus als u deze gewoon bij uw afval gooit. Maar ook zonde van uw geld, want er zijn bedrijven die uw lege cartridges op komen halen en hiervoor geld betalen aan u!

Minimum aantal opsparen

De bedrijven die lege cartridges ophalen doen dit om ze te hergebruiken. Hiervoor betalen ze een kleine vergoeding die varieert van € 0,25 tot € 2 per ingeleverde cartridge. De cartridges en toners worden opnieuw gevuld of ze worden gedemonteerd waarna met het bruikbare restmateriaal andere goederen worden geproduceerd. U zult wel uw cartridges en toners even moeten opsparen, want de ophaaldiensten komen niet voor een of twee exemplaren langs. Dit verschilt per ophaalservice. De vergoeding is afhankelijk van het merk en het moet gaan om originele, lege en onbeschadigde cartridges en toners. Informatie vindt u op de website van het merk van uw cartridge of toner of u zoekt op ‘lege cartridge ophaaldienst' en u krijgt genoeg opties.

Goede doelen

U kunt ook laten zien dat uw organisatie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda heeft staan. Door de opbrengsten ten goede te laten komen van een goed doel. Zo kunt u bijvoorbeeld Stichting Clini-Clowns, het Wereld Natuurfonds, Stichting Beeldgestuurde Behandelingen van Kanker en Stichting Aap op deze manier steunen. Kijk hiervoor op de website van het goede doel dat u een warm hart toedraagt.

Wilt u meer informatie over het inleveren van lege cartridges en toners, lees dan PC Rendement 2010-03, pagina 24.