Startknop komt terug in Windows 8

Binnenkort komt Microsoft met een grote update voor Windows 8. Met de nieuwe versie kunnen gebruikers onder meer bij het opstarten van de pc direct op het bureaublad terechtkomen. Daarnaast komt de welbekende Windows-startknop weer terug. Ook op tablets komt de nieuwe Windowsversie er beter uit te zien. Vanaf 26 juni kunnen Windows 8-gebruikers gratis upgraden naar een testversie.

7 juni 2013 | Door redactie

Microsoft introduceerde Windows 8 vorig jaar. Van het besturingssysteem is een versie voor mobiele apparaten als tablets, maar ook voor pc’s. In het bericht ‘Windows 8 blijft achter op de zakelijke markt’ kon u al lezen dat het nieuwe besturingssysteem nog niet echt door is gebroken. Dat komt mede doordat de gebruikersomgeving in Windows 8 flink op de schop is gegaan. Op pc’s missen veel gebruikers de startknop en het feit dat Windows 8 na het opstarten niet direct het bureaublad laat zien. De nieuwe versie, Windows 8.1, biedt beide mogelijkheden dus wel. Bovendien is onder meer het startscherm zowel in de mobiele versie als in de pc-versie verbeterd.

Upgraden naar Windows 8.1

Vanaf 26 juni kunt u via de Windows Store gratis upgraden naar een testversie. Maar het is misschien beter om nog even te wachten tot de lancering van de definitieve versie van Windows 8.1 later dit jaar. Als u straks namelijk wilt upgraden van de testversie naar de definitieve versie, zult u dan alle programma’s en apps opnieuw moeten installeren. Dat hoeft niet als u in één keer overstapt van Windows 8 naar de definitieve versie van Windows 8.1.