Startpagina iGoogle is straks niet meer

In het afgelopen jaar verdwenen enkele Google-diensten. Google gaat dit jaar onverminderd door met het schrappen van diensten. Een opvallende naam die gaat verdwijnen is iGoogle. Dit is een persoonlijke startpagina waarop u bijvoorbeeld het laatste nieuws of de huidige verkeerssituatie kunt laten weergeven. U heeft nog tot november 2013 om een alternatief voor iGoogle te vinden.

12 juli 2012 | Door redactie

Heeft u iGoogle als startpagina ingesteld, ga dan maar vast op zoek naar een andere website waarmee u de dag wilt beginnen. Deze dienst – waarmee u een persoonlijke pagina kunt creëren – verdwijnt op 1 november 2013. De mobiele versie stopt zelfs al op 31 juli 2012. Softwarereus Google vindt namelijk dat de apps in browsers en op smartphones iGoogle overbodig hebben gemaakt.

Niet alleen iGoogle verdwijnt

Dat is echter niet helemaal waar. U kunt in Chrome weliswaar apps downloaden, maar die komen als icoontjes in uw browser te staan. Bij iGoogle kunt meteen nieuwsberichten of weerberichten zien, zonder eerst een app te hoeven openen. Helaas voor de fans van iGoogle is er dus geen echt alternatief. iGoogle is overigens niet het enige slachtoffer; Google Chatback en Google Video sneuvelen ook. Voor die diensten is er gelukkig wel een alternatief. Als vervanging voor Chatback kunt u Meebo gebruiken. Het alternatief voor Google Video kent u wel; dat is YouTube.