Straks beeld en geluid op LinkedIn-profiel

Vergeleken met andere sociale media ziet een LinkedIn-profiel er betrekkelijk ouderwets uit. De vormgeving bevat geen beeldmateriaal, behalve uw profielfoto, en de teksten bestaan uit eenvoudige cv’s zoals u die bij een brief zou voegen. Dat gaat veranderen. U kunt straks video’s, presentaties en andere beelden toevoegen aan uw LinkedIn-profiel.

6 mei 2013 | Door redactie

Gebruikers van LinkedIn kunnen straks hun profiel opleuken met allerlei beeldmateriaal. Nu bestaat een LinkedIn-profiel nog uit een kaal cv en eventueel een profielfoto. In de toekomst kunt u meer visuele onderdelen toevoegen aan uw profiel. U krijgt dan de mogelijkheid om naast een cv ook presentaties, video’s en andere foto’s op uw profielpagina te plaatsen. Gebruikers die uw profielpagina bezoeken, kunnen deze content dan ook ‘liken’ of een reactie op uw pagina achterlaten, zoals dat bij Facebook gebeurt.                 

Mobiele app ook aangepast

LinkedIn gaat voor de nieuwe dienstverlening samenwerken met andere partners zoals Vimeo, YouTube en natuurlijk SlideShare, waar LinkedIn nu eigenaar van is. Voor de nieuwe online-versie moet u nog even geduld hebben. De nieuwe toepassingen worden eerst in de Engelstalige landen geïntroduceerd, daarna volgen andere landen. Inmiddels heeft LinkedIn al wel de vormgeving van de mobiele apps aangepast. Zowel voor de Android-versie als voor de iOS-versie is meer beeld gebruikt en zijn er twee schermen waartussen u kunt switchen. Verder kunt u makkelijker reageren op content. Ook ondersteunt de applicatie nu de Nederlandse taal.