Test of uw browser klaar is voor de toekomst

Met elke update van uw browser haalt u verbeteringen in huis. Eén van de verbeteringen die op stapel staat is HTML 5. Hiermee kunt u tekst, afbeeldingen, filmpjes en geluidsfragmenten direct bekijken in uw browser. Wanneer u volledig met HTML5 werkt, kunt u dus afscheid nemen van programma’s als Adobe Flash en Microsoft Silverlight. Benieuwd in hoeverre uw browser al klaar is voor HTML 5? Doe de HTML 5-test en u weet het!

31 augustus 2011 | Door redactie

Stukje bij beetje maken browsermakers zich gereed voor HTML 5. Dit moet de nieuwe standaard worden voor programmeurs. De technische voordelen van HTML 5 zijn voor u niet zo interessant, maar dat wil niet zeggen dat u er geen profijt van heeft. Zo zult u filmpjes direct in uw browser kunnen bekijken zonder dat u eerst Adobe Flash moet downloaden. Verder wordt het mogelijk om binnen een webpagina te slepen met tekst, afbeeldingen, video’s en dergelijke. Ook prettig is dat u met HTML5 offline kunt blijven werken met webapplicaties. U kunt daardoor rustig doorwerken in Google Docs en Office 365 als uw internetverbinding wegvalt.

Niet elke browser scoort

U moet nog even geduld hebben voordat u kunt profiteren van HTML5. De browsers zijn er nog niet helemaal klaar voor. Wel wordt hier hard aan gewerkt. Als u graag wilt weten in hoeverre uw browser al voorbereid is op de nieuwe standaard, kunt u de HTML5-test doen. Een browser die 450 punten scoort is er helemaal klaar voor. Op dit moment scoren de nieuwste browsers niet hoger dan 300 punten. Maar met elke update wordt de score hoger.