Thalys van twee naar drie reisklassen

8 juni 2017 | Door redactie

Hogesnelheidstrein Thalys doet zijn reisklassen op de schop. Vanaf december 2017 maken de huidige klassen ‘Comfort 1’ en ‘Comfort 2’ plaats voor de nieuwe klassen ‘Standard’, ‘Comfort’ en ‘Premium’.

Voor frequente treinreizigers is het nieuwe klassensysteem deels vertrouwd. Zo is Standard de nieuwe naam voor reisklasse Comfort 2 (de tweede klasse). Aan de ticketprijs en voorwaarden van deze treinklasse verandert Thalys niets. Wel krijgen de goedkoopste treinkaartjes (tool) een nieuwe naam: nu is dat nog ‘No-Flex’, straks ‘Mini-Standard’. De eerste klasse, nu nog Comfort 1 geheten, heet straks Premium.

Thalys Comfort wordt tussenklasse

De grote verandering zit hem vooral in de introductie van een nieuwe reisklasse: Comfort. Deze zit qua prijs- en serviceniveau tussen Standard en Premium in.  Het zal een tussenklasse worden waarbij (zaken)reizigers wel in de eerste klasse reizen, maar zonder de Premium-diensten zoals een uitgebreide restauratie en extra wifi-capaciteit. De ticketverkoop voor de nieuwe formule van Thalys start op 12 september 2017.