Tover uw iPhone om tot een PDF-scanner

Scannen van losse papieren kan nu gewoon met uw iPhone. De app ‘Doc Scan PDF Document Scanner’ maakt van uw iPhone een mobiel scanapparaat. De gescande documenten kunt u direct als PDF-bestand per e-mail verzenden. Handig voor onderweg, waar het scanapparaat van uw organisatie niet voorhanden is.

13 september 2012 | Door redactie

Met de iPhone-app ‘Doc Scan PDF Document Scanner’ kunt u scans maken van losse vellen papier, posters en ander beeldmateriaal. Het resultaat kunt u opslaan in verschillende bestandsformaten, maar .pdf en .jpg zijn het meest logisch. De gescande bestanden kunt u bewaren, maar ook direct per e-mail versturen. Het te scannen materiaal hoeft trouwens niet netjes recht te liggen; de app corrigeert een scheve scan automatisch. Ook te ruim genomen marges en kantlijnen kan het programma netjes bijsnijden.

Scannen met smartphone

In Apple’s App Store vindt u een gratis en een betaalde versie van de app. Scannen en mailen kan al met de kosteloze basisversie. Met de betaalde app is het ook mogelijk om de scans te bewaren in verschillende clouddiensten.