Trojaans paard houdt huis op Android Market

Het is oppassen geblazen op de Android Market; verschillende apps bevatten een Trojaans paard. Het gaat om gratis versies van populaire apps. Google heeft ondertussen 22 besmette programma’s uit de Android Market verwijderd. Ook zijn twee accounts opgeheven. Helaas blijft de kans aanwezig dat de makers van die kwaadaardige apps een nieuw account aanmaken en verder gaan waar ze gebleven zijn.

22 december 2011 | Door redactie

Gratis apps downloaden op de Android Market heeft momenteel iets weg van Russische roulette. Google heeft namelijk verschillende apps aangetroffen die een Trojaans paard installeren op uw smartphone. Het gaat om gratis versies van veelgevraagde apps zoals Angry Birds en Need for Speed. Wanneer u die installeert gaat u akkoord met een abonnement op een sms-dienst. Vervolgens verstuurt uw smartphone uit zichzelf sms’jes die enkele euro’s per bericht kosten.

22 apps uit Android Market

Maar liefst 22 apps zijn tot nu toe door Google uit de Android Market verwijderd. Maar daarmee is het gevaar nog niet definitief geweken. Kort nadat het account van de cybercriminelen was verwijderd, verscheen helaas een nieuw account waarop de apps weer werden aangeboden. Ondertussen is ook die gedeactiveerd, maar het valt niet uit te sluiten dat de oplichters een derde account creëren. Kijk daarom goed wie de maker van een app is voordat u op Installeren klikt. Doe bij twijfel wat onderzoek naar de ontwikkelaar in een zoekmachine. De onderstaande apps kunt u in ieder geval beter vermijden.

2011-12-22 - PC - Kwaadaardige apps