Tweestapsverificatie nieuw in Windows 10

Microsoft heeft weer een tipje van de sluier opgelicht: Windows 10 krijgt tweestapsverificatie. Daarmee kunt u uw apparaten beter beveiligen. Tweestapsverificatie werkt in Windows 10 wel iets anders dan u gewend bent. Er komt een speciale app of een vingerafdrukscanner bij kijken.

5 november 2014 | Door redactie

Tweestapsverificatie neemt een hoge vlucht. Ook in Windows 10 duikt dubbel inloggen op. Vaak voert u bij tweestapsverificatie een wachtwoord in en krijgt u via de sms een code die u ook moet invoeren. In Windows 10 werkt het iets anders. Eerst voert u een wachtwoord in en daarna gebruikt u een speciale app of een vingerafdrukscanner om de pc met uw smartphone te ontgrendelen.

Ook tweestapsverificatie op smartphone

Omdat Windows 10 ook voor mobiele apparaten bedoeld is, kunt u uw smartphone of tablet eveneens beveiligen met tweestapsverificatie. U moet dan een wachtwoord op de pc invoeren om een bepaalde app op de smartphone te kunnen openen. Het tweetrapsgewijs inloggen bij Windows 10 geeft u extra zekerheid. Iemand die uw wachtwoord kent, kan daarmee dan niet inloggen bij Windows 10.