Twitter weet welke apps u heeft gedownload

Als u niet met Twitter wilt delen dat u selfie-apps op uw smartphone heeft geïnstalleerd, is er werk aan de winkel. Twitter gaat namelijk bijhouden welke apps op de apparaten van gebruikers te vinden zijn. Geen trek in? Dan kunt u aangeven dat uw gegevens niet verzameld mogen worden.

28 november 2014 | Door redactie

Social media willen alles van u weten. Zo ook Twitter. Binnenkort gaat de kwetterdienst vastleggen welke apps gebruikers op hun mobiele apparaten hebben gedownload. Die informatie gebruikt Twitter om u relevantere berichten te tonen en ­– u raadt het al –gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Twitter belooft om alleen te registreren welke apps u installeert en niet wat u ermee doet.

Bijhouden apps uitschakelen

Ook zal Twitter u op de hoogte stellen als het daadwerkelijk gaat speuren naar apps op uw mobiele apparaten. Ziet u het toch niet zitten, dan krijgt u de mogelijkheid om aan te geven dat Twitter niet mag bijhouden welke apps op uw smartphone of tablet staan. Waarschijnlijk komt er bij de instellingen een optie om de verzameldrang te stoppen.