U heeft maar één stem

De eerste stap is gezet naar inloggen op uw mobiele telefoon, zonder dat u hiervoor gebruikersnamen en wachtwoorden nodig heeft. Wetenschappers hebben een app ontwikkeld, waarmee u kunt inloggen op basis van spraak- en gezichtsherkenning.

12 november 2010 | Door redactie

De applicatie is ontwikkeld door wetenschappers van de Universiteit van Manchester als onderdeel van Mobio, een Europees project dat onderzoek doet naar mobiele biometrie. De tijd is nu dus rijp voor een mobiele telefoon die in staat is om uw unieke stempatroon en gezichtskenmerken te herkennen. Het inloggen op uw toestel is dan gekoppeld aan uw persoonlijke, fysieke eigenschappen. Het enige dat u ervoor nodig heeft, is een mobiele telefoon met een camera aan de voorkant. De applicatie doet vervolgens de rest.

Toekomstmuziek

Het programmaatje is speciaal ontwikkeld voor de Nokia N9000. Het is op dit moment niet bekend wanneer de app definitief uitkomt, en voor welke systemen deze allemaal gebruikt kan worden. De iPhone 4 van Apple was bijvoorbeeld nog niet op de markt verschenen tijdens het ontwikkelen van de applicatie.