Uitkleden in het kader van toegankelijkheid

De Raad van Anders is van start gegaan. Dit initiatief van Microsoft spoort bedrijven aan toegankelijker te worden voor Nederlanders met een beperking. Ook uw website moet toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Microsofts Raad van Anders heeft daarom de quickscan ‘Kleed je site uit’ gelanceerd. Die test de toegankelijkheid van uw website.

7 maart 2013 | Door redactie

De kans is groot dat uw bedrijf tijdens het bouwen van de website geen rekening heeft gehouden met bezoekers die een beperking hebben. Met Microsoft’s quickscan ‘Kleed je site uit’ kunt u achterhalen hoe toegankelijk uw website is voor mensen met een beperking. Om de quickscan uit te voeren moet u een knop naar uw favorietenbalk slepen. Surf vervolgens naar de website die u ‘uit wilt kleden’ en klik op de knop. U kunt nu allerlei analyses laten uitvoeren. Onder andere op het gebied van kleurcontrast en tekst.

Quickscan van Raad van Anders

De quickscan is onderdeel van de Raad van Anders, een initiatief van Microsoft. In de Raad van Anders zitten Microsoftmedewerkers, werkgeversorganisaties, koepelorganisaties, werknemersorganisaties, ondernemers en mensen met een beperking. Samen zetten zij zich in om bedrijven te helpen toegankelijker te worden voor mensen met een beperking. U kunt uw steentje bijdragen door te zorgen voor een toegankelijke website.