Uw smartphone to the rescue!

U bent als manager vast en zeker in het bezit van een smartphone. Altijd en overal kunnen werken en bereikbaar zijn, is vandaag de dag bijna noodzakelijk. Er zijn allerlei applicaties (apps) voor uw smartphone die u kunnen ondersteunen bij uw werk. Er zijn zelfs programma's die uw leven kunnen redden, zoals de zogenoemde Reisapp.

26 juli 2010 | Door redactie

Zorgverzekeraar VGZ heeft een app ontwikkeld die voor u erg handig kan zijn als u veel op zakenreis bent. Het kan zelfs - en dat is niet overdreven - van levensbelang voor u (of uw organisatie) zijn. Mocht u tijdens zo'n zakenreis onverhoopt een ongeluk krijgen, dan kan de Reisapp u, omstanders en hulpverleners helpen. De applicatie heeft namelijk een directe verbinding met het lokale alarmnummer en noodnummers van verzekeraars, banken en creditcardmaatschappijen.
Ook de telefoonnummers van uw familieleden en vrienden kunt u in de Reisapp opslaan. Maar nog handiger is de mogelijkheid om een speciale achtergrond in het opstartscherm van uw smartphone op te slaan waar de belangrijke contacten meteen zichtbaar zijn. Hulpverleners en omstanders zien zo in één oogopslag wie ze moeten bellen. Dit kunnen ze eenvoudig doen door alleen maar op de achtergrond te klikken. Er ontstaat dan een directe verbinding. De hulpverlener hoeft dus niet eerst te gaan snappen hoe uw smartphone werkt.

Global Positioning System

De app maakt gebruik van het Global Positioning System (GPS) van uw telefoon. Zo bent u overal te vinden doordat de Reisapp uw locatie automatisch doorstuurt naar de hulpverleners in geval van nood. De applicatie is te krijgen voor de iPhone en smartphones met het Android besturingssysteem.