Uw smartphone weet wel raad met leesvoer

Uw vakkennis kunt u oppoetsen door een relevante cursus of opleiding te volgen. Interessante boeken lezen over uw vakgebied is ook een manier om uw kennis op peil te houden. Zulke boeken kunt u prima lezen op uw smartphone. Die heeft u als het goed is altijd bij u. Zo kunt u uw vrije minuten nuttig besteden door een stukje uit een boek te lezen op uw smartphone.

28 februari 2012 | Door redactie

Smartphones zijn eigenlijk mini-computers. U kunt dan ook gerust boeken lezen op de multifunctionele apparaatjes. Een van de voordelen hiervan is dat u geen extra gewicht mee hoeft te slepen. U kunt gerust meerdere dikke pillen bij u hebben zonder een zware tas mee te hoeven torsen. Er zijn ook minpunten te noemen: zo is uw batterij veel sneller leeg en ontbreekt de ‘feel’ van een boek. Wegen de nadelen voor u niet op tegen de voordelen, dan is lezen op de smartphone misschien wel iets voor u.

E-reader-app voor de smartphone

Als u een onbeperkt data-abonnement tot uw beschikking heeft kunt u er voor kiezen om boeken te downloaden vanaf de smartphone of te lezen in de cloud. Een boek – in de vorm van een epub- of een pdf-bestand – zelf op de smartphone zetten kan ook. Dat kunt u bijvoorbeeld mailen naar uzelf zodat u het bestand op de smartphone kunt opslaan. U heeft in dat geval wel een app nodig om de boeken op te kunnen lezen. Er zijn voor elk besturingssysteem e-reader-apps beschikbaar. Verwacht echter niet al te veel van de app. De meesten geven alleen de tekst weer en bieden niet veel extra functies.