Uw smartphonebatterij kan langer mee

De internetverbinding op uw Android-smartphone levert u een wereld aan mogelijkheden op. Apps downloaden, widgets instellen en navigeren zijn maar een paar van de opties die uw smartphone u biedt. Deze voordelen leiden meteen tot het grote nadeel van de smartphone. De batterij gaat niet lang mee. Het goede nieuws is dat u hier iets aan kunt doen.

13 april 2011 | Door redactie

De kortere levensduur van de smartphonebatterij wordt natuurlijk veroorzaakt door alle programma’s die uw telefoon gebruikt. Zo pleegt surfen op het internet een aanslag op uw batterij. Er zijn gelukkig een aantal stappen die u kunt nemen om de batterij langer mee te laten gaan. Zo zijn er de widgets op uw hoofdscherm. Het is natuurlijk leuk om meteen nieuwe Twitterberichten op uw beeldscherm te zien, of het actuele weerbeeld. Nadeel van deze widgets is dat zij constant nieuwe gegevens ophalen en dus een flink beroep doen op uw batterij. Het is beter om het aantal widgets beperkt te houden, of ze zelfs helemaal te verwijderen.

Laat uw smartphone zelf het werk doen

Sommige smartphonegebruikers laten de GPS van hun telefoon permanent aan staan, wat energie slurpt. Schakel de GPS bij voorkeur alleen in als dit nodig is. Bijvoorbeeld als u wilt navigeren. Ga ook eens op zoek naar overbodige programma’s op uw Android-smartphone, die u kunt verwijderen. Bent u liever lui dan moe? Download dan een gratis app, bijvoorbeeld de JuiceDefender. Deze app schakelt selectief programma’s op uw smartphone aan en uit. Hierdoor gaat uw batterij langer mee.