Vaarwel roamingkosten EU op 15 juni 2017

2 februari 2017 | Door redactie

De roamingkogel is door de EU-kerk: vanaf 15 juni 2017 gaan roamingkosten in de Europese Unie definitief op de schop. Het betekent dat u in het buitenland geen extra kosten meer betaalt voor bellen, sms’jes sturen en dataverbruik.

Het Europese Parlement meldt dat er een akkoord is gesloten over de tarieven die Europese providers onderling aan elkaar kunnen doorrekenen. Dit was het laatste struikelblok op de weg naar de afschaffing van roamingkosten. Nu er een akkoord gevonden is met maximumbedragen die efficiëntie in de hand werken en concurrentie niet ondermijnen, staat niets het afschaffen van roamingkosten in het buitenland meer in de weg.

Maximumtarief per gigabyte omlaag

15 juni 2017 wordt dus dé datum. Vanaf die dag krijgt u geen gepeperde rekening meer als u het mobiele netwerk van een buitenlandse provider gebruikt om even uw e-mail te checken of te internetten (tool). Het maximumtarief voor internetverbruik zal sowieso de komende jaren nog dalen. Vanaf 15 juni 2017 betaalt u maximaal €7,75 per gigabyte, in 2022 zal dit nog maar €2,50 zijn.