Vanuit de OR aan de slag met de ramadan

Islamieten leveren zich ieder jaar in volle overgave over aan de ramadan. Dit jaar start de ramadan op zaterdag 28 juni en wordt rond 28 juli afgesloten met het Suikerfeest. Tijdens deze vastenmaand weerhouden moslims zich tussen zonsopkomst en zonsondergang van eten, drinken, roken en seks. Help hen vanuit uw OR om de werkdag prettig én veilig doorkomen.

23 juni 2014 | Door redactie

Door prettige werkomstandigheden te creëren voor islamtische collega's tijdens de ramadan, zorgt u ervoor dat ze zo weinig mogelijk hoeven inboeten op arbeidsproductiviteit, ze minder snel verzuimen en dat de werkveiligheid niet in het geding komt. Nu de ramadan midden in de zomer valt, is extra aandacht voor uw vastende achterban wel op zijn plaats. U vindt de vastentijden in de vaktool 'Vastentijden ramadan 2014'.

Maatregelen op de werkvloer voor de ramadan

OR’en kunnen moslims in hun organisatie ondersteunen door met de bestuurder afspraken te maken over het inrichten van gebedsruimtes, het hanteren van afwijkende roosters en pauzetijden en door alle werknemers voor te lichten, zodat iedereen op de hoogte is en elkaar in de gaten kan houden. De afbeelding hieronder laat zien hoe u de moslims in uw organisatie kunt ondersteunen.

Ramadan: maatregelen om vastende werknemers te helpen

Arbeidstijdenwet bij afwijken van rooster- en pauzetijden

Een belangrijke maatregel om moslims tijdens de ramadan te ondersteunen, is het bieden van flexibiliteit met roosters en pauzes. Veel moslims werken liever op afwijkende tijden om hun werkuren beter af te stemmen op het vastenpatroon. Ook is het goed om vastende werknemers zelf hun pauzes te laten indelen. Houd wel de Arbeidstijdenwet (ATW) in acht. Die verplicht het volgende:

  • Minimaal 30 minuten pauze na elke 5,5 uur arbeid. De pauze mag worden gesplitst in 2 keer een kwartier.
  • Minimaal 45 minuten pauze als de werknemer langer dan 10 uur werkt. De pauze mag worden gesplitst in meer pauzes van minimaal een kwartier.

Sla wel altijd de cao erop na. Daarin kunnen namelijk afwijkende regels staan, zoals minder of kortere pauzes dan de bovenstaande.