Veilig werken onderbelicht bij stagiairs

Organisaties moeten hun stagiairs beter op de hoogte stellen van de regels voor arbeidsomstandigheden en arbeidstijden. Uit onderzoek van FNV Jong blijkt dat bijna tweederde van de organisaties geen informatie verstrekt over veilig werken aan hun stagiairs. Ook krijgt 40% van de stagiairs geen stagevergoeding.

21 december 2011 | Door redactie

Op het gebied van de regelgeving voor arbeidsomstandigheden en arbeidstijden weet bijna de helft van de stagiairs niet waar ze op moet letten. Bij hbo-studenten gaat het zelfs om 60% van de stagiairs. Veilig werken in de organisatie blijft ook onderbelicht. Tweederde van de stagiairs ontvangt hier namelijk helemaal geen informatie over. Ten slotte blijkt dat een kwart van de stagiairs de begeleiding vanuit de school niet goed genoeg vindt.

Geef informatie over arbeidsomstandigheden

Ieder jaar maakt de beste stageorganisatie van Nederland kans op een prijs: de zogenoemde Monica Lewinsky Award van FNV Jong. Dit jaar won een webbureau uit Varsseveld. In het kader van deze prijs voerde FNV Jong een onderzoek onder stagiairs uit.
Voor u als arboprofessional is het belangrijk om ook de stagiairs in de organisatie voldoende te informeren over de regels voor arbeidsomstandigheden en arbeidstijden en hoe zij veilig aan het werk kunnen.