Vergaderen op de smartphone? Geen probleem!

Uw agenda staat bol van de afspraken en deadlines. Tijd om uitgebreid te vergaderen met die externe relatie, is er dus eigenlijk niet. Op zulke momenten komt videovergaderen wel heel mooi uit. Dit kan tegenwoordig makkelijk met uw smartphone. Bijvoorbeeld met de Skype-app. Dat scheelt u weer een bespreking in die stoffige vergaderruimte.

5 juli 2011 | Door redactie

Bij videovergaderen wordt er al snel gedacht aan hypermoderne apparatuur en hoge aanschafkosten. Dit hoeft echter niet per se het geval te zijn. Met uw smartphone kunt u namelijk ook prima videovergaderen. Hiervoor moet u wel eerst een app downloaden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Skype-app. Daarmee kunt u videobellen via een WiFi- of 3G-verbinding. Deze app is beschikbaar voor de iPhone en de Android-smartphone.

Niet alleen met Skype vergaderen

Maar dat wil niet zeggen dat u met een Symbian-smartphone niet kunt videobellen. Voor zulke smartphones kunt u onder andere de Fring-app downloaden. Het leuke aan die app is dat videovergaderen met een groep tot de mogelijkheden behoort. Overigens is Fring ook geschikt voor de Android en de iPhone.