Verlies uw smartphone-contacten niet

Wanneer u uw smartphone verliest of inwisselt voor een nieuw exemplaar, loopt u tegen een bekend probleem aan. U zult al uw contacten een voor een opnieuw moeten invoeren op uw nieuwe smartphone. Door een back-up te maken van uw mobiele toestel bent u in een keer van dit irritante probleem af.

5 mei 2011 | Door redactie

Als u er zeker van wilt zijn dat u de bestanden in uw smartphone niet kwijtraakt, zult u voorzorgsmaatregelen moeten nemen. De makkelijkste manier om uw gegevens veilig te stellen, is het maken van een back-up op de computer of in de cloud. Een manier om uw contacten te synchroniseren en te bewaren in de cloud is Google Contacts. Dit is geschikt voor de meeste smartphones, maar is gericht op Android. Surf voor deze dienst met uw smartphone naar m.google.com/sync. Na de synchronisatie worden uw contacten op deze website bewaard. Voor wie een iPhone bezit, is de makkelijkste manier om een online back-up te maken via iTunes.

Back-up smartphone niet alleen in de cloud mogelijk

Van sommige smartphones kunt u ook een back-up maken op uw computer. Heeft u bijvoorbeeld een Blackberry, download dan Blackberry Desktop voor een back-up. Nokia-eigenaars kunnen een kopie van hun gegevens opslaan met Nokia PC-Suite. Een andere mogelijkheid om een back-up te maken, is het downloaden van een app. Let daarbij wel goed op waar uw gegevens naartoe gaan.