Voldoet uw website aan de strenge eisen?

Uw bedrijfswebsite kunt u beschouwen als een digitaal visitekaartje. Maar wat organisaties nog wel eens over het hoofd zien, is dat hun website aan allerlei juridische en fiscale regels moet voldoen. Al helemaal als uw organisatie de site ook als webwinkel gebruikt. De Belastingdienst en de Consumentenautoriteit hebben een korte test ontwikkeld waarmee u kunt controleren of uw bedrijfswebsite aan de vereisten voldoet.

5 april 2011 | Door redactie

Veel organisaties zijn zich niet bewust van alle juridische en fiscale voorwaarden waaraan de bedrijfswebsite moet voldoen. Zo zijn er bijvoorbeeld regels over het vermelden van het vestigingsadres, het BTW-nummer en het nummer van de Kamer van Koophandel. Maar uw organisatie moet zich ook houden aan de regels voor elektronische facturen en de digitale administratie. En vergeet niet dat ook de klachtenafhandeling aan regels gebonden is.

Website aan test onderwerpen

Op de website van de Belastingdienst kunt u controleren of uw bedrijfswebsite aan de regels voldoet. De test bestaat uit vijf vragen en neemt dus niet veel tijd in beslag. U weet dan meteen of er iets aan website moet veranderen. U kunt er ook informatie vinden over elektronische facturatie en de bewaartermijn van documenten.