Volg uw medewerkers met Maps Coordinate

Zijn er binnen uw organisatie veel medewerkers die in de buitendienst werken, dan kan een nieuwe dienst van Google met de naam Maps Coordinate u van pas komen. De dienst laat zien waar uw medewerkers zich bevinden. Zo kunt u makkelijk bepalen welke medewerker u naar welke locatie stuurt.

2 juli 2012 | Door redactie

Als u kunt zien waar uw medewerkers in de buitendienst zich bevinden, kunt u makkelijk bepalen wie u naar welke locatie stuurt omdat die medewerker al in de buurt is. Zo wint u tijd en bespaart u reiskosten. De dienst Maps Coordinate van Google helpt u hierbij een handje.

Maps Cooridnate installeren als app

Als u gebruik wilt maken van de dienst, moet u zich aanmelden bij Google. Vervolgens kunt u Maps Cooridnate in de vorm van een app installeren op de smartphones van uw medewerkers. Met de app kunnen medewerkers ook meteen data uploaden. Wil een medewerker ter plaatse zijn bevindingen of foto’s doorsturen, dan is dat dus ook mogelijk. Tot 1 september 2012 betaalt u voor de dienst $ 15 per maand (ongeveer € 12). Over de kosten na deze datum is nog niets bekend. 

Wet verbiedt u medewerkers te volgen in privétijd

Houd er rekening mee dat het volgens de Nederlandse wet niet is toegestaan om medewerkers te volgen buiten de gemaakte afspraken om. Dus ook al staat de app op hun smartphone; u mag uw medewerkers niet volgen in andere situaties dan de opdracht voor het werk. In privésituaties mag dat al helemaal niet. Overleg dus goed met uw medewerkers voor welke doeleinden u de dienst gebruikt en wat u met de gegevens doet. Zet de gemaakte afspraken op papier om misverstanden te voorkomen.