Werken met Windows 8-apps geen koud kunstje

Met Windows 8 is Microsoft een nieuwe weg ingeslagen. Een van de grote veranderingen is de toevoeging van apps. U zult even moeten wennen aan het werken met apps in Windows 8. Zo zult u zich afvragen waar uw app is gebleven als u even schakelt naar het Metro-scherm, of ergert u zich aan het ontbreken van een ‘sluitknop’. Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

20 september 2013 | Door redactie

Als de organisatie overstapt op Windows 8, kan de paniek bij u toeslaan. De jongste Windows-telg werkt namelijk heel anders dan de voorgangers. Dat komt met name door het Metro-scherm en de intrede van apps. In het Metro-scherm is het lastig om te zien welke apps actief zijn. Lastig, maar niet onmogelijk. Wilt u weten wat u allemaal open heeft staan, houd dan Alt ingedrukt en tik met uw andere vinger even op Tab. Wilt u meteen naar een app schakelen, selecteer die dan met de pijltjes en druk op Enter. U moet wel Alt ingedrukt houden totdat u op Enter heeft gedrukt.

Windows 8-app handmatig afsluiten

Overigens zal het u in Windows 8 al snel opvallen dat de apps geen ‘sluitknop’ hebben. Het idee hierachter is dat u altijd weer verder kunt gaan waar u was gebleven. Wilt u een app toch afsluiten, druk dan op Ctrl+Alt+Del. Selecteer Taakbeheer, klik met de rechtermuisknop op de app en kies voor Taak beëindigen.