Zelf uw Post It's digitaliseren en delen

U werkt vast ook met de welbekende felgekleurde Post it-blaadjes . Vooral handig bij een brainstorm of als geheugensteuntje voor wat u allemaal moet doen. U kunt ze nu ook op uw smartphone gebruiken. Met een speciale app kunt u de papiertjes digitaliseren.

3 november 2014 | Door redactie

Brainstormen is een kwestie van veel roepen en u niet laten hinderen door praktische bezwaren. Inventariseren en structuur aanbrengen in de brij van ideeën die is ontstaan, doet u in een later stadium. Werkt u met de welbekende gele plakbriefjes, dan hangt aan het einde van het overleg de muur vol en dan? Gaat u alle notities dan overtypen en rondmailen? Dat kan handiger. Met de Post-it Plus App kunt u de fysieke post it’s die bij u op uw beeldscherm of flipover zijn geplakt, fotograferen en digitaliseren.

App herkent afzonderlijke velletjes

Nadat u de notities digitaal heeft opgeslagen, kunt u ze ordenen, verschuiven, groeperen en delen met anderen. Zo kunt u zelfs op afstand met elkaar brainstormen, zelfs als u allang klaar bent met overleggen. Als u in uw ijver tientallen geeltjes op de muur heeft aangebracht, hoeft u die niet één voor één te fotograferen. De app herkent en digitaliseert de afzonderlijke velletjes, ook al heeft u er op één foto tien staan. U kunt tot vijftig Post It’s met één opname verwerken. Vooralsnog herkent de app alleen de vierkante velletjes. Andere formaten volgen later. U kunt de app gratis downloaden in de App store.