Zet chronisch zieke aan het werk

Het is de week van de chronisch zieken. Tot en met 13 november zijn er in het hele land activiteiten om deze groep op de kaart te zetten. Ook UWV WERKbedrijf doet mee om chronisch zieken met werkgevers te matchen. Deze mensen zijn weliswaar ziek of gehandicapt, maar dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen werken. Vaak zijn ze zelfs zeer gemotiveerd. Bovendien krijgt u allerlei subsidies waardoor het aantrekkelijk is een chronisch zieke aan te nemen.

8 november 2010 | Door redactie

Als u dat als muziek in de oren klinkt, kunt de komende week op 18 Werkpleinen terecht voor activiteiten en workshops onder het overkoepelende motto ‘Laten we het over WERK hebben.' Er komen ook werkzoekenden met een chronische ziekte of handicap, want het uiteindelijke doel is om hen met u te koppelen.

Subsidie chronische ziekte

Veel organisaties vinden het echter spannend om een werknemer aan te nemen met een chronische ziekte of handicap. Dat snapt UWV WERKbedrijf en daarom kunt u daar terecht voor ondersteuning en advies, ook over regelingen als de no-riskpolis, proefplaatsing, premiekorting en werkplekaanpassingen.