Zonder internetverbinding uw e-mail checken

Of het nou een stroomstoring is of een weigerende server, eens in de zoveel tijd zit u op het werk zonder internetverbinding. En als u net tegen een deadline aan zit te hikken, komt die storing extra vervelend uit. Gelukkig staat de technologie niet stil. Zo stelt Google de e-maildienst Gmail en Google Agenda voortaan offline beschikbaar. De offline versie van Google Docs volgt op korte termijn.

7 september 2011 | Door redactie

U heeft genoeg te doen op uw werk, en voor veel van uw taken heeft u het internet nodig. Het komt dus altijd slecht uit als u met een internetstoring te kampen krijgt of als u onderweg moet werken zonder internettoegang. De komst van HTML5 is dan ook geen overbodige luxe. HTML5 maakt het mogelijk om zonder internetverbinding toch gebruik te maken van online diensten. Google maakt meteen dankbaar gebruik van HTML5, en lanceert de gratis Chrome Web Store app. Hiermee kunt u offline gebruik blijven maken van Gmail en Google Agenda. U kunt bijvoorbeeld rustig een mail opstellen en versturen. Zodra u weer verbinding heeft wordt de mail automatisch verzonden.

Voorlopig alleen voor Google Chrome

De offline versie van Google Docs is nog niet beschikbaar, maar verschijnt binnen een paar weken. Om gebruik te kunnen maken van de Chrome Web Store app heeft u wel Google Chrome nodig. Andere browsers worden vooralsnog niet ondersteund.