Zonder Windows Phone 7.5 geen apps meer

Bent u er nog niet aan toegekomen om uw Windows Phone-toestel te upgraden naar versie 7.5, dan moet u daar nu voor boeten. Totdat u overstapt naar Windows Phone 7.5, kunt u namelijk geen apps meer downloaden in de Marketplace. Ook het updaten van apps die u al heeft geïnstalleerd op uw smartphone, is er niet meer bij.

30 mei 2012 | Door redactie

Sinds eind mei heeft Microsoft de app-winkel Marketplace ontoegankelijk gemaakt voor gebruikers die niet werken met Windows Phone 7.5 – ook wel Mango genoemd. Heeft u nog Windows Phone 7 op uw toestel staan, dan krijgt u een foutmelding in beeld zodra u een app wilt downloaden. De apps die al op uw smartphone staan kunt u ook niet meer bijwerken. Microsoft verplicht u om te upgraden, omdat het de veiligheid en de prestaties van Marketplace wil verbeteren.

Windows Phone 7.5 installeren

Als u nog met Windows Phone 7 werkt, heeft u als het goed is al een melding gezien dat er een upgrade beschikbaar is. Mocht u toch niet zeker weten met welke versie u werkt, ga dan naar Instellingen en kies voor  Info. Als u nu naar Meer informatie gaat ziet u of u de laatste versie heeft. Is dat niet zo, dan kunt u beter upgraden. Dat doet u door uw smartphone aan te sluiten op een computer. Als het de eerste keer is dat u het toestel koppelt aan de computer, dan zult u eenmalig software moeten installeren. Voor Windows is dat Zune en voor Mac OS moet u de Windows Phone 7 Connector downloaden.