Zwanenzang iGoogle is nu dan echt een feit

Vorig jaar kondigde Google aan de populaire dienst iGoogle met pensioen te sturen. Dat zorgde voor grote verontwaardiging bij trouwe fans. Helaas was de zoekmachinereus niet te vermurwen en heeft iGoogle de pijp aan Maarten gegeven. Sinds 1 november 2013 is iGoogle niet meer. Gelukkig is veel van uw data bewaard gebleven en zijn er voldoende alternatieven.

31 oktober 2013 | Door redactie

Een paar jaar geleden werd iGoogle gelanceerd. iGoogle was een startpagina die helemaal kan worden ingericht naar de wensen van de gebruiker. Nieuws, spelletjes, weerberichten; u bepaalde zelf waarmee u de dag begon. Jammer genoeg is het nu uit met de pret. Sinds 1 november 2013 bestaat iGoogle namelijk niet meer. Google is van mening dat apps en widgets de gepersonaliseerde startpagina overbodig hebben gemaakt.

Alternatieven voor iGoogle

Had u Google-diensten op uw startpagina geplaatst, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de data. Die blijven bewaard. Vindt u de werkdag zonder een gepersonaliseerde startpagina maar niets, dan kunt u overstappen op een alternatief. Populaire vervangers zijn Symbaloo en Netvibes.