Bedrijfshuisvesting

Kiest uw onderneming ervoor om een bedrijfspand te kopen, dan heeft u een financiering nodig. Helaas zijn banken ook niet zo happig meer op het verstrekken van krediet. De overheid stelt daarom steeds meer geld beschikbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld bij Qredits een lening krijgen voor uw onderneming. Bij de aankoop van een bedrijfspand moet u ook rekening houden met de fiscale regels en mogelijkheden. Denk aan de investeringsaftrek, overdrachtsbelasting, BTW en onroerendezaakbelasting.
Heeft u een bedrijfspand gekocht of gehuurd, dan bent u er nog niet. U moet het pand namelijk ook geschikt maken om het als werkplek te kunnen gebruiken. Is het wel een gezonde en veilige werkplek? Hoe is het eigenlijk geregeld met de beveiliging bij diefstal of brand? Allemaal zaken om bij de aankoop of het huren van een bedrijfspand rekening mee te houden.

        

 

Tools

Vraag en antwoord

Hoe creëer ik een kolfruimte in ons kleine bedrijfspand?
Zeker in kleinere organisaties of in kleine gebouwen is het creëren van een geschikte kolfruimte lastig. Overleg met de werkneemster, want misschien heeft zij zelf een oplossing. Bijvoorbeeld een afspraak met haar kamergenoot dat deze tijdens de pauze de werkplek verlaat zodat zij... Lees het hele antwoord