Snel, altijd en veilig betalen met Instant Payments

De grote Nederlandse banken zijn klaar met de implementatie van Instant Payments. Vanaf nu kunnen alle klanten van zeven Nederlandse banken razendsnel overboeken via mobiel bankieren en internetbankieren.

12 september 2019 | Door redactie

Naast het beschikken over veilige en goede (online) betaalmethoden is ook de mogelijkheid om snel geld over te kunnen boeken belangrijk voor organisaties. Betalingen via internetbankieren nemen dankzij Instant Payments nu niet langer dan 5 seconden in beslag  als uw organisatie een bankrekening aanhoudt bij ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank (ASN Bank, RegioBank, SNS) en Knab. Al hun klanten die internetbankieren of mobiel bankieren zijn nu aangesloten op Instant Payments.

Altijd en overal overboeken

Kenmerkend voor de nieuwe betaalmethode is niet alleen dat de overboeking binnen 5 seconden plaatsvindt, maar ook dat er 24 uur per dag en 7 dagen van de week geld overgemaakt kan worden, waar banken nu op feestdagen en in weekends nog gesloten zijn. Ook handig is dat de betaler een bevestiging krijgt zodra het geld is overgeboekt. Er is geen maximum bedrag vastgesteld voor overboekingen en de veiligheid en betrouwbaarheid van de betalingen zullen aan dezelfde hoge eisen voldoen als de huidige infrastructuur voor interbancair euro-betalingsverkeer. Wel kan een individuele bank veiligheidslimieten voor overboekingen toepassen. Een Nederlandse instant overboeking voldoet volledig aan de Europese standaard voor Instant Payments.

Waarschuwing voor nieuwe phishingmails rond Instant Payments

Betaalvereniging Nederland waarschuwt voor phishingmails mogelijk op de loer liggen bij internetbankieren: als daarin staat dat er een actie verricht moet worden om de betaling sneller te laten verlopen, is deze mail niet pluis. Organisaties en klanten hoeven namelijk niets te doen om zo’n snelle overboeking te laten lukken.

Bijlagen bij dit bericht

Financiële administratie
E-learning | VideoCollege 20 minuten