Ontslagvergoeding heeft invloed op huurtoeslag

21 maart 2017 | Door redactie

Als de arbeidsovereenkomst met een werknemer met wederzijds goedvinden is beëindigd en de werknemer heeft een ontslagvergoeding ontvangen, kan dat invloed hebben op de huurtoeslag van de werknemer.

Alles wat een huurder als inkomen uit werk ontvangt, telt mee bij het toetsingsinkomen. Wanneer achteraf blijkt dat het toetsingsinkomen in 2017 hoger is dan vooraf was aangenomen, moet de huurder (een deel van) de huurtoeslag terugbetalen. Een ontslagen werknemer kan zo van een koude kermis thuiskomen.

Waarschuw uw werknemer voor terugbetalen huurtoeslag

De werkgever is zeker niet verplicht om een werknemer te wijzen op het toetsingsinkomen en het mogelijk terugbetalen van (een deel van) de huurtoeslag. De werkgever weet immers ook niet altijd dat een werknemer huurtoeslag ontvangt. Toch doet hij er goed aan om werknemers hierover in te lichten als hij een vermoeden heeft dat de werknemer huurtoeslag ontvangt.

In deze editie van 'Adviseur over' staat een vraag uit de adviesdesk centraal, waarvan het antwoord is beoordeeld met vijf sterren. Heeft u een vraag over een gerelateerd onderwerp, dan kunt u die stellen aan de adviseur hieronder.

Kas van der Meulen - TTT-Group