Ontslagformulieren UWV weer vernieuwd

15 maart 2016 | Door redactie

UWV heeft laten weten de aanvraagformulieren voor ontslag te hebben gewijzigd op basis van de nieuwe wet- en regelgeving. Werkgevers doen er goed aan de nieuwe versies in gebruik te nemen.

Door wijzigende wet- en regelgeving kunnen de ontslagformulieren van UWV verouderen. Zo werden er dit jaar enkele arbeidsrechtelijke regels veranderd door de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Op basis van de wettelijke wijzigingen heeft UWV de ontslagformulieren aangepast. De instantie deed dit vorig jaar ook vanwege de Wet werk en zekerheid (tools). Voor werkgevers die een arbeidsovereenkomst bij UWV willen opzeggen, is het belangrijk dat zij de juiste versie van het ontslagformulier gebruiken. Wie een oude versie gebruikt, kan een incompleet en onjuist verzoek indienen en daardoor vertraging oplopen.

Behandeling ontslagaanvraag duurt ongeveer vier weken

Werkgevers kunnen de aanvraagformulieren voor ontslag downloaden via de website van UWV. Daar is altijd de meest recente versie van de formulieren te vinden. Na het indienen van de ontslagaanvraag moet de werkgever ermee rekening houden dat de behandeling van zijn aanvraag ongeveer vier weken duurt. Die termijn begint te lopen vanaf het moment dat UWV het ontslagverzoek compleet en op de juiste manier heeft ontvangen.