In de toekomst bijscholen via LinkedIn

21 mei 2015 | Door redactie

LinkedIn-gebruikers kunnen straks tegen betaling online cursussen volgen. LinkedIn heeft onlangs namelijk e-learningplatform Lynda.com overgenomen, aanbieder van videocursussen. Daarmee stapt het zakelijke sociale netwerk in de markt van online cursussen.

Via Lynda.com sluiten gebruikers een maandabonnement af. Voor een vast bedrag kunnen ze dan zakelijke, educatieve of creatieve videocursussen volgen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans. Op dit moment biedt het platform ruim 700 zakelijke cursussen aan, die uiteenlopen van communicatie en leiderschap tot computervaardigheden en programmeren. Maar er zijn ook educatieve cursussen op het gebied van e-learning, didactische vaardigheden en LMS.

Via LinkedIn werken aan professionele en persoonlijke vaardigheden

Met de overname stapt LinkedIn in de markt van online cursussen. Volgens LinkedIn sluit de overname aan bij de doelstelling van het zakelijke sociale netwerk om professionals zowel professioneel (door middel van bij- en omscholing) als op het gebied van persoonlijke vaardigheden te ondersteunen. Hoe de e-learningmodules via LinkedIn worden aangeboden en wat dit mogelijk gaat kosten, is nog niet duidelijk.