Leer-werkloket: regionaal advies over scholing

24 augustus 2015 | Door redactie

Zoekt u naar informatie over een EVC-procedure of wilt u weten hoe u geschikte kandidaten vindt voor uw leerbedrijf, dan kunt u terecht bij een leer-werkloket bij u in de buurt. De loketten maken het regionale opleidingsaanbod inzichtelijk en versterken de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van leren en werken.

Leer-werkloketten zijn regionale samenwerkingsverbanden van de gemeente, onderwijsinstellingen en UWV. Ze informeren op een laagdrempelige manier over het aanbod van scholing, maar ook over leer-werktrajecten, ervaringscertificaten en financiële tegemoetkomingen voor werkgevers. Ook kunnen ze scholingsadviezen geven. Voor veel werkgevers en werknemers is het (regionale) aanbod van cursussen en trainingen namelijk erg onoverzichtelijk. De leer-werkloketten moeten de brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Kaart met locaties van leer-werkloketten

Via lerenenwerken.nl leest u meer over de taken en faciliteiten van de leer-werkloketten. Daar vindt u ook een overzichtskaart met de locaties van de leer-werkloketten.