LinkedIn maakt top 25 van vaardigheden

24 december 2014 | Door redactie

Het einde van het jaar nadert, dus is het tijd om de lijstjes op te maken. Zo ook bij het sociale netwerk LinkedIn, dat de top 25 van meest gezochte vaardigheden van dit jaar opstelde. Die komen vooral uit de IT-hoek.

In het jaaroverzicht van LinkedIn met de 25 vaardigheden waarop in 2014 het meest werd gezocht, komen secretariële vaardigheden helaas niet voor. Daarop wordt dus wordt beduidend minder gezocht dan op vaardigheden die belangrijk zijn in de IT-wereld. Opvallend is dat werving & selectie (recruiting) op de vijftiende plaats staat. Verder worden de eerste tien plaatsen gedomineerd door technische ict-vaardigheden, met op de vijfde plaats zoekmachinemarketing als 'vreemde eend in de bijt'.

Ook activiteiten voor nieuwe baan

Voor de top 25 bekeek LinkedIn alle activiteiten die op het sociale netwerk plaatsvonden. Dus niet alleen de vaardigheden waarop gezocht is door bezoekers, maar ook de acties die te maken hebben met het vinden van een andere baan en met het aannemen van nieuwe medewerkers. U vindt er dus ook de vaardigheden in terug van mensen die een nieuwe functie kregen in 2014. Wie verstand heeft van Big data en wat je daarmee kan, en kan vertellen hoe je goed wordt gevonden op internet, zit gebeiteld. Op het blog van LinkedIn kunt u de hele top 25 bekijken.