Mkb’er kan deze maand weer SLIM-subsidie aanvragen

1 september 2022 | Door redactie

Werkgevers in het midden- en kleinbedrijf kunnen deze maand weer subsidie voor een leer- of ontwikkelinitiatief aanvragen via de stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM). De SLIM-subsidie heeft als doel leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken.

Het derde SLIM-aanvraagtijdvak van dit jaar loopt tot en met 30 september, 17.00 uur. Voor dit tijdvak geldt een subsidieplafond van € 14,2 miljoen. Mkb’ers die de subsidie willen aanvragen, kunnen hiervoor terecht bij Uitvoering Van Beleid SZW. Het maximale subsidiebedrag voor een leer- of ontwikkelinitiatief (tool) is € 25.000.

Loting bepaalt behandelvolgorde subsidieaanvragen

De overheid verwacht dat een organisatie altijd een deel van de kosten zelf betaalt. Hoeveel is afhankelijk van de grootte van de organisatie; kleine organisaties hebben een eigen bijdrage van 20% van de subsidiale kosten, middelgrote organisaties 40%. Als er meer subsidie wordt aangevraagd dan het beschikbare budget voor dit tijdvak, bepaalt Uitvoering Van Beleid SZW de behandelvolgorde van de aanvragen door middel van een loting. Het moment van indienen van de aanvraag is daarbij niet bepalend. Wel moet de aanvraag volledig zijn.

Subsidie voor begeleiding van scholieren en studenten

Werkgevers kunnen ook nog een aanvraag indienen voor de subsidie praktijkleren (artikel), maar ze moeten daarmee wel snel zijn. Deze subsidie, die bedoeld is voor de begeleiding van scholieren en studenten met een praktijk- of werkleerplaats, is voor begeleiding in het afgelopen studiejaar aan te vragen tot en met 16 september (17.00 uur). De maximale subsidie bedraagt € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De aanvraag verloopt via rvo.nl. Voor de aanvraag heeft een werkgever het digitale inlogmiddel eHerkenning nodig met minstens betrouwbaarheidsniveau 3 (eH3).

Geen subsidiedeadline missen? Gebruik de Ondernemersagenda van Rendement: rendement.nl/ondernemersagenda. Hiervoor heeft u een Rendement-account nodig.