Universitaire opleiding volgen achter de pc

9 september 2015 | Door redactie

Geen tijd voor een opleiding of studie? Gelukkig is er een groeiend aanbod van online mogelijkheden. Via Massive Open Online Courses kunt u allerlei kennis opdoen, zelfs op universitair niveau. En het mooie is, u volgt ze gewoon vanachter uw pc.

Om aan de eisen van werkgevers te kunnen voldoen, moeten ook secretaresses zich blijven ontwikkelen. Managers zijn op zoek naar een rechterhand die op niveau kan meewerken en –denken. Online opleidingen kunt u vanachter uw pc of tablet volgen en er komen er steeds meer. Het aanbod van deze Massive Open Online Courses (MOOC’s) gaat de komende jaren exponentieel groeien. Dat voorspelt het Engelse onderzoeksbureau Visiongain in een rapport dat onlangs is gepubliceerd. Ook voor bedrijven zouden MOOC’s steeds aantrekkelijker worden. Heeft u zich al verdiept in deze ‘nieuwe’ vorm van leren?

MOOC’s interessant voor bedrijven

Op dit moment experimenteren vooral universiteiten met MOOC’s, maar Visiongain voorspelt in het rapport ‘MOOC Market 2015-2020’ dat deze vorm van opleiden ook steeds interessanter wordt voor bedrijven. Dat komt door het toenemende gebruik van mobiele apparaten (zoals smartphones, tablets, e-readers en andere mobiele apparaten), maar ook doordat mensen steeds vertrouwder raken met deze vorm van afstandsleren. Daarnaast zijn bedrijven op zoek zijn naar flexibele vormen van opleiden. Wilt u zich verdiepen in (de voor- en nadelen van) MOOC’s, dan kunt u op mediawijsheid.nl de nodige informatie vinden. Ook treft u er handige links aan. De bekendste aanbieders van MOOC’s: