Verdiep u eens in de Associate degree

20 maart 2015 | Door redactie

Een Associate degree is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs die een wettelijk erkend diploma oplevert. Een prima oplossing als u het vakmanschap van uw personeel naar een hoger niveau wilt tillen. In een nieuwe flyer voor werkgevers van het Landelijk Platform Associate degree leest u wat een Ad in de praktijk inhoudt.

Het Landelijk Platform Associate degree heeft drie verschillende flyers gemaakt waarin kort wordt uitgelegd wat de Associate degree (Ad) is, voor welke mensen de Ad interessant is en wat de toegevoegde waarde ervan is. Er zijn flyers voor werkgevers (pdf), studenten en werkenden (pdf) en studiebegeleiders en decanen (pdf). Over de bijzonderheden van de Ad is onlangs een artikel verschenen in het maartnummer van Opleiding & Coaching Rendement. Dit artikel (pdf) is ook te lezen via de website van het Landelijk Platform Associate degree. 

Stappenplan als u als werkgever een Ad wilt opstarten

Om een beeld te krijgen van deze opleidingsvorm kunt u op deassociatedegree.nl ook praktijkervaringen van werkenden en studenten lezen. Wilt u als werkgever of met uw brancheorganisatie het initiatief nemen om een Ad op te starten, dan is er ook een kort stappenplan (pdf) of uitgebreider Plan van aanpak (pdf) beschikbaar.

Bijlagen bij dit bericht

Opleiden
E-learning | VideoCollege 29 minuten