Weet u al wat meer over MOOC’s?

17 augustus 2015 | Door redactie

De markt voor Massive Open Online Courses (MOOC’s) gaat de komende jaren exponentieel groeien. Dat voorspelt het Engelse onderzoeksbureau Visiongain in een rapport dat onlangs is gepubliceerd. Ook voor bedrijven zouden MOOC’s steeds aantrekkelijker worden. Heeft u zich al verdiept in deze ‘nieuwe’ vorm van leren?

Op dit moment experimenteren vooral universiteiten met MOOC’s, maar Visiongain voorspelt in het rapport ‘MOOC Market 2015-2020’ dat deze vorm van opleiden ook steeds interessanter wordt voor bedrijven. Dat komt volgens het onderzoeksbureau door het toenemende gebruik van mobiele apparaten (zoals smartphones, tablets, e-readers en andere mobiele apparaten), maar ook doordat mensen steeds vertrouwder raken met deze vorm van afstandsleren en bedrijven op zoek zijn naar flexibele vormen van opleiden. Volgens Visiongain behaalt de MOOC-markt dit jaar wereldwijd een omzet van maar liefst € 1,4 miljard.

Bekende aanbieders van MOOC’s

Wilt u zich verdiepen in (de voor- en nadelen van) MOOC’s, dan kunt u op mediawijsheid.nl de nodige informatie vinden. Ook treft u er handige links aan, bijvoorbeeld naar de presentatie ‘What can MOOC’s mean for the corporate world?’. De bekendste aanbieders van MOOC’s: