Wat is blended learning ofwel gemengd leren?

26 juli 2021

Naast klassikale opleidingen en trainingen zijn we binnen onze organisatie inmiddels ook bekend met online onderwijs. Nu komen we ook de term 'blended learning'  of 'blended leren' tegen. Wat is blended learning? En wat is het verschil met andere vormen van opleiding en training?

Als we 'blended learning' naar het Nederlands vertalen, komen we uit op 'gemengd leren'. Bij de opleiding en ontwikkeling worden verschillende leervormen gecombineerd. Denk aan de combinatie van fysiek onderwijs, congressenonline onderwijs, fysieke en online tools, coaching, video's, whitepapers, infographics et cetera.

Voordelen

De verschillende leervormen bij blended learning moeten elkaar versterken. Daarnaast geeft het mogelijkheden om maatwerk te leveren.

Het opleidingsmateriaal kan aangepast worden aan de verschillende voorkeuren voor leren (visueel, auditief, lezen/schrijven of voelen/doen. Daarnaast kan een lespakket worden samengesteld specifiek gericht op de behoeften van een specifieke groep medewerkers of een specifieke organisatie.