OR Gevorderdendag

Direct of indirect de koers van uw organisatie leren bepalen

OR Gevorderdendag
 • Actieve bijrijdersrol innemen
 • Voor ervaren OR-leden
 • Begeleiding door ervaren OR-adviseurs
 • OR-beleids-/werkplan

Inleiding

Als ervaren OR-lid (bijvoorbeeld voorzitter of secretaris) vervult u een sleutelrol binnen de ondernemingsraad. Er wordt van u verwacht het voortouw te nemen bij complexe situaties. Maar alleen met de juiste kennis geeft u het advies waar uw ondernemingsraad haar doelen mee bereikt. Rendement helpt u hierbij met de OR Gevorderdendag. Leer hoe uw bestuurder niet meer om u heen kan en hoe uw achterban optimaal betrokken blijft. Neem als OR een actieve bijrijdersrol en bepaal direct of indirect de koers van uw organisatie. Ontdek het succes van de medezeggenschap voor uw organisatie.

Tijdens deze dag leert u hoe u direct of indirect de koers van uw organisatie bepaalt door een actieve bijrijdersrol in te nemen. Om een sterk blok te vormen binnen uw ondernemingsraad adviseren wij u om met meerdere ervaren OR-collega´s aan deze studiedag deel te nemen.

Bestemd voor

 • Ervaren OR-leden
 • OR voorzitters
 • OR secretarissen

Vooropleiding

Aanbevolen om minimaal 1,5 jaar ervaring als OR-lid te hebben.

Onderwijsvorm

Klassikaal

Aantal praktijkbijeenkomsten

1 bijeenkomst (2 dagdelen)

 

Programma

Deze dag is bedoeld voor leden van OR en PVT met ervaring, zowel in de theorie (scholing) als de praktijk van het medezeggenschapswerk (3 jaar of meer in OR of PVT). Er wordt uitgegaan van aanwezige basiskennis.

9.15 – 9.30 uur

Opening
Functionele kennismaking met elkaar en de opleider

9.30 – 10.45 uur

Visie
Medezeggenschap is geen doel op zich maar een middel. Wat is dan wel uw doel? En hoe denkt u dat het best te bereiken? In dit blok ook een inleiding in het planmatig werken: doelgericht en doelmatig.

11.00 – 12.30 uur

OR-beleids/werkplan
De methodiek van werken op basis van een te voren opgesteld en voortdurend bijgesteld beleid wordt verder uitgewerkt. Daarbij komen niet de eigen prioriteiten aan bod, maar de manier om die te laten ontstaan en verder uit te werken. De deelnemers zoeken verbeterpunten in hun eigen praktijk.

12.30 – 13.30 uur

Lunch

13.30 – 14.45 uur

De OR als NavigatOR
Er wordt veel gepraat over vroegtijdige betrokkenheid en pro-actief werken, maar hoe doen succesvolle OR-leden dat eigenlijk? Niet door langs de kant te staan en eindeloos vragen te stellen. Invloed uitoefenen vereist een actieve bijrijdersrol, ook als uw bestuurder daar niet op zit te wachten.

15.00 – 16.30 uur

Capita selecta
De losse eindjes die de dag zelf heeft opgeleverd, kunnen hier worden opgepakt. De deelnemers bepalen zelf aan welke thema's het laatste uur wordt besteed. Tot slot kijken we wat de dag heeft opgeleverd en welke valkuilen en hulpmiddelen er zijn voor de uitvoering van de goede voornemers.

16.30 uur

Afsluiting

Zes maanden na afloop van deze studiedag heeft u de mogelijkheid kosteloos contact per mail op te nemen met uw persoonlijke coach. U kunt hier met al uw OR-vragen terecht. Hierdoor bent u er niet alleen van verzekerd dat uw leerdoelen worden bereikt, maar wordt u ook op lange termijn persoonlijk begeleid bij uw OR-werkzaamheden.

Datum & locatie

 • Donderdag 17 november 2016 - Utrecht

Certificaat

Na de cursusdag krijgt u een certificaat van deelname.  

Prijs 

€ 645 voor niet-abonnees 
€ 545 voor abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl
€ 515 voor Premium-abonnees
€ 465 voor de 2e en 3e deelnemer van dezelfde organisatie
€ 195 voor elke 4e deelnemer van dezelfde organisatie

Checklist Publishing is mediapartner van Rendement. Abonnees van Checklist krijgen dezelfde korting als abonnees van Rendement. Relaties van stichting Navigator, nvmedezeggenschap en EYE.nl/or profiteren eveneens van dezelfde korting.

Combinatiekorting
Voor slechts € 885 per persoon schrijft u zich in voor 3 OR-dagen. Schrijf u hier in.

Alle prijzen zijn exclusief btw. Betaling geschiedt voorafgaand aan de studiedag Annuleren kan kosteloos tot 4 weken voor aanvang van de studiedag. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen.

Voordelig incompany!

Mocht u interesse hebben om met uw hele OR deel te nemen aan de OR Gevorderdendag, bieden wij deze dag ook incompany aan.  Ontdek wat uw voordeel is en vraag een vrijblijvende offerte aan. U kunt ook mailen naar incompany@rendement.nl.

Maatwerk

Op basis van de gegevens die wij van u ontvangen, brengen wij een vrijblijvende offerte uit. Bovendien selecteren wij een geschikte docent. Deze ervaren docent heeft een voorgesprek met u om naar uw leerdoelen te informeren. Op basis hiervan stelt de docent een programma samen dat geheel op uw wensen en de wensen van uw organisatie is afgestemd. Als u akkoord gaat met het programma en het bedrag van de offerte, wordt de scholing in overleg ingepland. Uiteraard wordt de training gegeven door dezelfde docent die ook het voorgesprek heeft gevoerd. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het cursusmateriaal op de locatie wordt afgeleverd.

4 voordelen

Er zijn vier goede redenen om te kiezen voor een incompany-training: 

 • U kiest zelf de locatie. Een incompany-training kan verzorgd worden bij u op kantoor of op een locatie naar keuze.
 • Het kost u minder tijd en geld. Omdat u zelf voor de locatie zorgt, betaalt u een lager cursustarief. Daarnaast bespaart u flink op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.
 • Een incompany-training kan helemaal afgestemd worden op de situatie in úw organisatie.
 • Het is goed voor de teamspirit. Bovendien zorgt de onderlinge interactie over het geleerde voor een betere opname van de stof en toepassing in de praktijk.