OR-jaarverslag in één dag

In één dag uw OR-jaarverslag af

OR-jaarverslag in één dag
  • Handige checklist en schrijfwijzer
  • Begeleiding door ervaren OR-adviseurs
  • Conceptjaarverslag
  • Kant-en-klare formats voor presentatie

Inleiding

Binnenkort is het weer zover. Uw OR moet dan weer verplicht een OR-jaarverslag gaan maken. Een jaarlijks terugkerend en tijdrovend karwei. Rendement helpt u hierbij met de eendaagse training 'OR-jaarverslag in één dag'.

In een dag leert u hoe u een aantrekkelijk en inhoudelijk goed OR-jaarverslag in elkaar zet. Ervaren OR-adviseurs begeleiden u in kleine groepen bij het schrijven van uw eigen jaarverslag. En met behulp van praktische checklists en schrijfwijzers gaat u aan het eind van de dag met een eigen conceptjaarverslag de deur uit.

Na deze studiedag legt u de gemaakte concepttekst op tafel om deze met de voltallige OR te bespreken en eventueel onderdelen in te korten of uit te breiden. En voor de presentatie krijgt u kant-en-klare formats mee. Allemaal heel praktisch en direct te gebruiken in uw ondernemingsraad, zoals u van Rendement gewend bent.

Bestemd voor

OR-leden

Onderwijsvorm

Klassikaal

Aantal praktijkbijeenkomsten

1 bijeenkomst (2 dagdelen)

Programma

Vanaf 9.00 uur

Ontvangst, uitdelen studiemap

9.30 uur

Inleiding over nut en noodzaak en over het schrijven van een OR-jaarverslag. 

10.00 uur

Schrijf uw eigen jaarverslag I

Onder begeleiding van een ervaren OR-adviseur maakt u enkele noodzakelijke keuzes en werkt u aan het voorwoord van de voorzitter.

11.00 uur

Koffiepauze 

11.15 uur

Schrijf uw eigen jaarverslag II

U kiest een rode draad voor het jaarverslag, selecteert u de hoofdthema's en schrijft een of meer conceptteksten voor de hoofdthema's van uw jaarverslag. 

12.15 uur

Lunch 

13.15 uur

Schrijf uw eigen jaarverslag III

De aandacht gaat nu uit naar de kleinere onderwerpen die in rubrieken worden behandeld. Ook nu wordt er weer gewerkt aan een concepttekst. 

14.30 uur

Koffiepauze 

14.45 uur

Schrijf uw eigen jaarverslag IV

In de laatste subgroepsessie komt de OR zelf aan bod, werpt u een blik in de toekomst en kiest u welke bijlagen bij het verslag moeten komen. 

15.30 uur

Inventarisatie van resultaten, problemen en oplossingen. Wat moet er aan uw jaarverslag nog gebeuren na vandaag? 

16.00 uur

Afronding van deze praktijkdag. 

Data & locatie

voorjaar 2017

 

 

Certificaat

Na de cursusdag krijgt u een certificaat van deelname. 

Prijs

€ 645 voor niet-abonnees
€ 545 voor abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl
€ 515 voor Premium-abonnees 
€ 465 voor de 2e en 3e deelnemer van dezelfde organisatie
€ 195 voor elke 4e deelnemer van dezelfde organisatie

Checklist Publishing is mediapartner van Rendement. Abonnees van Checklist krijgen dezelfde korting als abonnees van Rendement. Relaties van de stichting Navigator en nvmedezeggenschap profiteren eveneens van dezelfde korting.

Combinatiekorting
Voor slechts € 885 per persoon schrijft u zich in voor 3 OR-dagen. Schrijf u hier in.

Alle prijzen zijn exclusief btw. Betaling geschiedt voorafgaand aan de studiedag. Annuleren kan kosteloos tot vier weken voor aanvang van de studiedag. U kunt uw plaats altijd door een vervanger laten innemen.

Voordelig incompany!

Mocht u interesse hebben om met uw hele OR deel te nemen aan de opleiding OR-jaarverslag in één dag, bieden wij deze dag ook incompany aan.  Ontdek wat uw voordeel is en vraag een vrijblijvende offerte aan. U kunt ook mailen naar incompany@rendement.nl.

Maatwerk

Op basis van de gegevens die wij van u ontvangen, brengen wij een vrijblijvende offerte uit. Bovendien selecteren wij een geschikte docent. Deze ervaren docent heeft een voorgesprek met u om naar uw leerdoelen te informeren. Op basis hiervan stelt de docent een programma samen dat geheel op uw wensen en de wensen van uw organisatie is afgestemd. Als u akkoord gaat met het programma en het bedrag van de offerte, wordt de scholing in overleg ingepland. Uiteraard wordt de training gegeven door dezelfde docent die ook het voorgesprek heeft gevoerd. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het cursusmateriaal op de locatie wordt afgeleverd.

4 voordelen

Er zijn vier goede redenen om te kiezen voor een incompany-training: 

  • U kiest zelf de locatie. Een incompany-training kan verzorgd worden bij u op kantoor of op een locatie naar keuze.
  • Het kost u minder tijd en geld. Omdat u zelf voor de locatie zorgt, betaalt u een lager cursustarief. Daarnaast bespaart u flink op reistijd, reiskosten en verloren arbeidsuren.
  • Een incompany-training kan helemaal afgestemd worden op de situatie in úw organisatie.
  • Het is goed voor de teamspirit. Bovendien zorgt de onderlinge interactie over het geleerde voor een betere opname van de stof en toepassing in de praktijk.