Microsoft neemt definitief afscheid van Hotmail

E-maildienst Hotmail is nog vóór deze zomer verdwenen. Alle gebruikers worden de komende tijd overgezet op de opvolger Outlook.com. Als u daar niet op wilt wachten, kunt u handmatig overstappen op Outlook.com. Met de overstap verandert er voor de gebruiker veel en weinig tegelijk.

21 februari 2013 | Door redactie

Als u nog niet bent overgestapt van Hotmail naar Outlook.com, wordt u in de komende tijd overgezet door Microsoft. Volgens de planning moeten alle gebruikers nog voor de zomer gebruikmaken van Outlook.com. Het is niet duidelijk wanneer Nederlandse gebruikers aan de beurt zijn. Dat kan vandaag zijn, maar ook over enkele maanden pas. Na de overstap blijven uw gebruikersnaam, het wachtwoord en het e-mailadres hetzelfde. Alleen als u daar zelf voor kiest, krijgt u een @outlook.com-adres.

Outlook.com vrij van advertenties

Aan de e-mailomgeving is daarentegen veel veranderd. Niet alleen de lay-out is helemaal anders, u komt ook allerlei nieuwe mogelijkheden tegen. Zo kunt u uw inbox automatisch laten opruimen en is de dienst beter geschikt voor mobiele apparaten. Verder is er een koppeling met social media en met Office 365. Vooralsnog is de dienst vrij van advertenties, die komt u dus niet tegen.