Outlook maakt er een potje van met Pinksteren

Heeft u de feestdagen van 2015 aan uw agenda in Outlook toegevoegd, let dan goed op: Eerste en Tweede Pinksterdag staan op de verkeerde data genoteerd. Als u Outlook zou moeten geloven, valt Pinksteren dit jaar op een donderdag en een vrijdag. Gelukkig is de fout makkelijk recht te zetten.

3 april 2015 | Door redactie

Pinksterzondag en –maandag zullen nooit op een andere dag van de week vallen. Hoewel, Outlook denkt daar duidelijk anders over. Als u naar ‘Opties’ gaat ­– via tab ‘Extra’ in Outlook 2007 of tabblad ‘Bestand’ in nieuwere versies – en de feestdagen van 2015 toevoegt aan de agenda van Outlook, ziet u Pinksteren staan op donderdag 28 en vrijdag 29 mei.

Outlook vergeet Koningsdag

In werkelijkheid valt Pinksteren in 2015 op zondag 24 en maandag 25 mei. U wordt dus gewoon op uw werk verwacht op 28 en 29 mei. Het herstellen van de fout gaat het makkelijkst door de afspraken ‘Eerste Pinksterdag’ en ‘Tweede Pinksterdag’ te openen en de data handmatig aan te passen. En als u dan toch bezig bent, kunt u Koninginnedag meteen verwijderen en Koningsdag toevoegen. Ook daar heeft Outlook namelijk niet aan gedacht.