Outlook plant Pinksteren op de verkeerde dagen

In Outlook heeft u de mogelijkheid feestdagen automatisch toe te laten voegen aan uw agenda. Dat scheelt alvast wat werk bij het maken van planningen. U kunt er echter niet blind op vertrouwen. Volgens Outlook vallen Eerste en Tweede Pinksterdag dit jaar op een donderdag en een vrijdag. Dat klopt echter niet en kunt u daarom beter even aanpassen voordat u ook al uw planningen of afspraken moet aanpassen.

10 april 2015 | Door redactie

Pinksterzondag en -maandag zullen nooit op een andere dag van de week vallen. Hoewel, Outlook denkt daar duidelijk anders over. Als u naar ‘Opties’ gaat ­– via tab ‘Extra’ in Outlook 2007 of tabblad ‘Bestand’ in nieuwere versies – en de feestdagen van 2015 toevoegt aan de agenda van Outlook, ziet u Pinksteren staan op donderdag 28 en vrijdag 29 mei. In werkelijkheid valt Pinksteren in 2015 op zondag 24 en maandag 25 mei. Donderdag 28 en vrijdag 29 mei zijn dus gewone werkdagen. U kunt deze fout in uw Outlook-agenda herstellen door de afspraken ‘Eerste Pinksterdag’ en ‘Tweede Pinksterdag’ te openen en de data handmatig aan te passen.

Outlook vermeldt geen Koningsdag

En als u dan toch bezig bent, kunt u Koninginnedag meteen verwijderen en Koningsdag toevoegen. Ook daar heeft Outlook namelijk niet aan gedacht. Koninginnedag viel altijd op 30 april. Sinds prins Willem-Alexander is ingehuldigd als koning viert Nederland echter Koningsdag op 27 april. Hierover heeft u kunnen lezen in het bericht ‘Vanaf 2014 valt Koningsdag op 27 april’.