Pinksteren niet meer op zondag volgens Outlook

Petje af als u alle data van feestdagen in 2015 uit uw hoofd kent. Waarschijnlijker is dat u Outlook de feestdagen van 2015 in de agenda heeft laten importeren. Let wel op: dit jaar is Outlook uit de bocht gevlogen; Pinksteren valt volgens het e-mailprogramma op een donderdag en een vrijdag.

1 april 2015 | Door redactie

Pinksteren valt ieder jaar op een zondag en een maandag. Hoewel, Outlook denkt daar duidelijk anders over. Als u naar ‘Opties’ gaat ­– via tab ‘Extra’ in Outlook 2007 of tabblad ‘Bestand’ in nieuwere versies – en de feestdagen van 2015 toevoegt aan de agenda van Outlook, ziet u Pinksteren staan op donderdag 28 en vrijdag 29 mei.

Ook Koningsdag toevoegen aan agenda

In werkelijkheid valt Pinksteren in 2015 op zondag 24 en maandag 25 mei. U wordt dus gewoon op uw werk verwacht op 28 en 29 mei. Het herstellen van de fout gaat het makkelijkst door de afspraken ‘Eerste Pinksterdag’ en ‘Tweede Pinksterdag’ te openen en de data handmatig aan te passen. En als u dan toch bezig bent, kunt u Koninginnedag meteen verwijderen en Koningsdag toevoegen. Ook daar heeft Outlook namelijk niet aan gedacht.